کد خبر: 22625
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۷
.

در همایش کودکی منهای فقر، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت در زمینه حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ همایش توسعه حمایت‌های اجتماعی از کودکان با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، زهرا بهروزآذر معاون زنان ریاست جمهوری، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس ‌جمهور، حسینی رئیس سازمان بهزیستی، سالاری مدیرعامل تأمین اجتماعی و جمعی از معاونین در بیمارستان فیاض بخش برگزار شد.

در همایش کودکی منهای فقر، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت در زمینه حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل پرداخت.

او با اشاره به اهمیت موضوع کودکان بازمانده از تحصیل گفت: «در جلسه‌ای که روز یکشنبه پس از سفر رئیس ‌جمهوری به بندرعباس برگزار شد، آمار مربوط به کودکان بازمانده از تحصیل به اطلاع ایشان رسید که باعث واکنش جدی رئیس شود، ‌جمهوری و تأکید بر لزوم اقدامات مؤثر در این حوزه شد.»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به آغاز پروژه‌ای نوآورانه توسط سازمان تأمین اجتماعی در حوزه درمان کودکان اشاره کرد و گفت: «این پروژه با استفاده از فناوری‌های دیجیتال، دسترسی اقشار مختلف کشور به خدمات تخصصی پزشکی را تسهیل کرده است. در این طرح، پزشکان عمومی مستقر در نقاط دورافتاده از طریق ارتباط اینترنتی با متخصصان استان‌ها و تهران همکاری می‌کنند و امکان بررسی تصاویر رادیولوژی به صورت آنلاین فراهم شده است. امروز شاهد افتتاح این طرح بودیم که به صورت آزمایشی در حوزه کودکان اجرا می‌شود، امیدواریم این اقدام گامی مهم در راستای عدالت درمانی باشد.»

میدری به فعالیت‌های انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی نیز اشاره کرد و گفت: «در یک اقدام مهم، کودکان بازمانده از تحصیل به علت مشکلات ظاهری که مانع حضور آنان در مدرسه می‌شد، تحت جراحی‌های زیبایی قرار گرفتند. در یکی از این برنامه‌ها، ۲۶ کودک در یک روز عمل شدند که ان‌شاءالله با حمایت جراحان بیشتر، این برنامه گسترش خواهد یافت.»

در ادامه این همایش علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یک میلیون بازمانده از تحصیل داریم، گفت: «حل مشکلات مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و... با همراهی مردم امکان‌پذیر است. بعد از سال‌ها با روی کار آمدن دولت چهاردهم مسأله آموزش و پرورش جزو اولویت‌های اول دولت قرار گرفت. وقتی آمار دانش‌آموزان را نگاه می‌کنیم، عده‌ای به دلیل فقر اقتصادی، عده‌ای به دلیل فقر فرهنگی و عده‌ای با تشخیص خانواده برای اینکه یک سال دیرتر وارد مدرسه شوند، از تحصیل بازمی‌مانند؛ به همین دلیل باید به یک شناخت و تحلیل دقیقی از وضعیت بازماندگان برسیم و وقتی به این موضوع رسیدیم، می‌توانیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم.»

او با بیان اینکه آموزش و برخورداری از آن، حقی طبیعی برای هر انسان است، توضیح داد: «برخورداری از آموزش از بسیاری از نیازهای اساسی زندگی امروز، ضروری‌تر و بدیهی‌تر است. به همین دلیل دولت در این زمینه مکلف به توجه به این موضوع است و ما هم، وظیفه داریم نسبت به این مسأله توجه داشته باشیم.»

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در ۴۶ سال گذشته، یکی از افتخارات مهم جمهوری اسلامی ایران، نرخ باسوادی و پوشش تحصیلی در کشور است که هم‌اکنون در وضعیت مطلوبی قرار دارد، گفت: «اگر کودکی از حق آموزش محروم بماند، برای ما بسیار دردناک است و باید تمام توان و امکانات‌مان را برای جبران پوشش تحصیلی به کار بگیریم.»

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به مسأله «بازماندگان از تحصیل» بویژه در میان کودکان اشاره کرد و گفت: «فقط ۱۵۰ هزار نفر در دوره اول ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند. وقتی موضوع بازماندگان مطرح می‌شود، عدد کلی می‌گوییم، اما باید لایه‌های زیرین را نیز باز کنیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم. سال گذشته ۱۳۸ هزار نفر را با تلفن شناسایی کردیم و از باقی افراد مشخصاتی نداشتیم.»

او با اشاره به اینکه مهم‌ترین دوره بازماندگی از تحصیل، دوره اول ابتدایی است، گفت: «به عنوان وزیر آموزش و پرورش باید تمام تلاشم را با همکارانم به کار بگیریم که در دوره ۶ سال تمام و اول ابتدایی که فرد وارد چرخه تعلیم و تربیت می‌شود، او را وارد این فضا کنیم و سپس به دوره دوم ابتدایی و کل دوره ابتدایی، متوسطه اول و دوم پرداخته شود.

بسیاری از دانش‌آموزان پس از پایان دوره متوسطه اول یا حتی ابتدایی، وارد فضای کسب و کار می‌شوند و ممکن است به صورت همزمان یا با فاصله‌ای، ادامه تحصیل دهند، به همین دلیل باید این آمار را تفکیک کنیم که چقدر از این موضوع مربوط به دوره اول ابتدایی و چقدر مربوط به دوره دوم ابتدایی و چقدر مربوط به متوسطه اول و دوم است.‌» کاظمی در ادامه با ارائه آماری گفت: «امسال آمار بازماندگان از تحصیل در گروه سنی شش سال تمام، حدود ۶۰ هزار نفر بود. در بحث افراد بازمانده از تحصیل حدود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ معلول جسمی داریم که اصلاً نمی‌توانند وارد مدارس عادی شوند، ولی اسم آنها در بازماندگان می‌آید. ما مدارس استثنایی کشور را با پوشش ۸۲ هزار دانش‌آموز برای همین قشر تأسیس کردیم.

وقتی آمار دانش‌آموزان را نگاه می‌کنیم، عده‌ای به دلیل فقر اقتصادی، عده‌ای به دلیل فقر فرهنگی و عده‌ای به دلیل تشخیص خانواده به اینکه یک سال دیرتر وارد مدرسه

بازمی‌مانند لذا نیاز داریم به یک شناخت دقیق و تحلیل دقیقی از وضعیت بازماندگان برسیم و وقتی به این موضوع رسیدیم، می‌توانیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم.»

در پایان این همایش، میزگردهایی با حضور اعضای دولت، دستیار رئیس ‌جمهوری و نمایندگان مؤسسات مردم نهاد برگزار شد تا جمع‌بندی نهایی ارائه و به تصویب دولت و شخص رئیس ‌جمهوری برسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

آخرین‌ها